Hur äkta män tar fram en god ost:



Till middag på samma dagen hade jag planerat laga pasta med blomkål och mynta, som jag tycker är en underbar kombination. Med ricottan rörde ner i sista sekunden blev såsen ännu bättre än jag hade hoppats!

Recept: Pasta med blomkål, ricotta och mynta (2 portioner)
smör till stekning
ung. hälfen av en stor blomkål, brutit in i små bitar
ett par schalottenlök (beroende på storlek), finhackade
vitlök efter smak, finhackad eller pressad
ett par msk yoghurt eller gräddfil
lite riven ost (jag använde präst, men vilken hårdost some helst blir antagligen lika bra)
salt och svartpeppar
1 msk hackad mynta
ricotta (jag räknar med att jag hällde i kanske en deciliter, men använd precis hur mycket ni vill, och snälla inte använd den torra, styva ricottan det går att köpa på snabbköpet)
tillräckligt mycket pasta för två personer
- Smält en rejäl klunk smör i en stor stekpanna eller nåt likadant på medelstark värme och tillsätt blomkålen. Rör inte för mycket, blomkålen ska få lite färg överallt. Det tar kanske 10-15 minuter.
- Samtidigt som blomkålen steks, sätta en kastrull med vatten och mycket salt på hög värme tills att den börjar koka. När blomkålen har stekts i ungefär 6-7 minuter (det beror på hur länge det tar att koka pastan, men jag antar 10 minuter), häll i pastan.
- När blomkålsbitarna är gyllenbruna tillsätt schallottenlök och vitlök och stek på ganska låg värme i en minut.
- Nu borde pastan vara lite under. Ta den ur vattnet och häll i med blomkålen (släng inte vattnet!) med lite av vattnet. Häll i yoghurt, ost, svartpeppar och mynta och mer av pastavattnet om pastan blir för torr (var försiktig och salt inte för mycket, vattnet borde smaka ganska mycket salt redan). Rör tills att pastan är klar.
- Rör ner ricottan vid sista stunden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar