onsdag 12 augusti 2009

Bröd och middag

Dagens bakning:

Här ser man två ciabattalimpor och tre vanliga surdegslimpor. Som vanlig blev ciabbatats inkråm inget vidare, men formen och smaken går inte att kritisera för hårt. Ska inte behöva baka i en stund.

Och brödet blev den perfekta medbrottslingen till en superbra pastarätt. Pastan fick en sorts puttanescasås (utan sardeller, självklart) med en liten twist. Jag ville prova sätta tillsammans rå och tillagade ingredienser av samma sort i samma rätt. Smakerna av till exempel stekt lök och rå lök är ganska olika och detsamma med tomater, så här använde jag av både råa och tillagade rödlök och tomater för att få en bredare smak till såsen. Det är knappast en ny idé, men det ses sällan i recept (som brukar riktas mot de som skräms bort av en för lång lista över ingredienserna eller för många steg i metoden) och inte är någonting jag har funderat mycket över hittills.


Inga kommentarer: